Forside: Links, bøger, film til efterladte

Landsforeningen for efterladte efter selvmord finder du på:
www.efterladte.dk
Her kan du melde dig ind i foreningen og dermed modtage nyhedsbrev,mv. Du kan se en oversigt over lokal-kredse, selvhjælpsgrupper og få en lang række andre informationer samt viden om akutelle arrangementer for efterladte efter selvmord.

Hjælp til mænd i krise, se
www.forebygselvmord.dk, især for mænd

Livslinien:
Har du brug for en at tale med?
Overvejer du selvmord? Er du tæt på nogen, der er så fortvivlede, at de ikke længere har lyst til at leve? Eller kender du nogen, der har taget deres eget liv?
Her kan du tale anonymt med mennesker, der har erfaring med at tale om selvmord. Vi har både tid og lyst til at lytte til dig. Og vi kan stille de spørgsmål, du måske selv har tænkt på, men som muligvis kan hjælpe dig videre.
Se også www.livslinien.dk


Center for selvmordsforskning:
Centret har en hjemmeside med blandt andet relevant statistik omkring selvmord, se www.selvmordsforskning.dk
Centret står i 2006 bag et helt nyt materiale til personalet i socialsektoren, materiale, om forebyggelse af selvmordsadfærd hos unge under 18 år. Se www.kommunepakken.dk

Tab af søskende:
Se hjemmesiden www.soeskendekram.dk, som giver en god oversigt over relevante foredrag, sorggrupper, mv også hvis tabet er sket ved selvmord.

Faglig viden:

Vejledning til Sundhedspersonale:
Et særligt tilbud til faggrupper findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside i form af en helt ny vejledning, ”Vurdering og visitation af selvmordstruede. Vejledning til Sundhedspersonale.” Den kan downloades på www.sst.dk, gå ind under ”søg” og skriv titlen på vejledningen som den står her, så kommer du direkte ind til den.

Inspiration:
Hvis du er i en faggruppe, som arbejder med især unge mennesker med selvmordsrisiko – og du mangler inspiration og viden er der også hjælp at hente på hjemmesiden
www.tagansvar.dk


Hvis du er ung:
og interesserer dig for selvmordsforebyggelse, fx i forbindelse med opgaver i skolen, kan du hente hjælp til rigtig mange spørgsmål på linket http/www.psykiatri.aaa.dk/rapporter/ungeogselvmord.pdf
Her ligger en række svar parat til de, der ønsker mere viden på området. De er skrevet af Bente Hjorth fra Center for Selvmordsforebyggelse i Århus på baggrund af de mange henvendelser, som Centret modtager fra skoleelever, der ønsker mere indsigt i emnet selvmord.

Om ældre og selvmord:
En hjemmeside, hvor der er meget materiale og viden at hente om ældre og selvmord er
www.elene.dk, som redigeres af konsulent, ph.d Elene Fleischer.


Ny norsk bog, 2007:
Social nettverksstøtte ved brå død, hvordan kan vi hjælpe? Skrevet af Atle og Kari Dyregrov, udgivet på Fagboksforlaget.



Dansk bog, 2006
"Kender du et barn, der har mistet?"
25 tekster om at miste, skrevet til børnene og deres pårørende. Herunder også bidrag om selvmord og børn efterladt efter selvmord. Se Inger Annebergs artikel her på siden, se "vælg faggruppe". Vælg pædagoger/lærere. Her findes den under punktet "artikler".


Norsk bog om efterladte:
Solveig Bøhle:
Å ville døden sterkere enn livet : om depresjon, selvmord og etterlattes
situasjon.
Oslo : Gyldendal akademisk, 2004. - 181 s.
ISBN: 82-05-33726-8

Solveig Bøhle er forfatter til bogen: "Nogen bliver tilbage", interviews med efterladte efter selvmord. Den er oversat til på dansk og kan lånes på bibliotekerne.